Όλα τα ευρήματα του Μουσείου παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Η παρουσία των απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά ήταν γνωστή από τη δεκαετία 1960-1970. Το 1986 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες σύντομες ανασκαφές από το Λέκτορα Κωνσταντίνο Δούκα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Το 1992 ο Καθηγητής Ευάγγελος Βελιτζέλος, επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης του Απολιθωμένου Δάσους Κερασιάς, υπέδειξε στην ερευνητική ομάδα πραγματοποίησης ανασκαφών την παρουσία οστών στην περιοχή Κερασιάς, στη θέση Βάγιες.

Το 1992 πραγματοποιήθηκε στην Κερασιά δοκιμαστική ανασκαφή με χρηματοδότηση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τις ανασκαφές αυτές έγινε ολοφάνερο ότι η περιοχή παρουσίαζε ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Την ίδια χρονιά εντοπίστηκαν αρκετές απολιθωματοφόρες θέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τα επόμενα χρόνια, οι παλαιοντολογικές ανασκαφές χρηματοδοτήθηκαν από το Συμβούλιο Περιοχής, με σκοπό τη συλλογή υλικού που θα στόλιζε μια αίθουσα στην Κερασιά. Τα χρόνια που ακολούθησαν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, χρηματοδότησε εκ νέου τις ανασκαφές (ΦΑΣΗ Α) στα πλαίσια των προγραμμάτων ΣΥΝ με τον ίδιο σκοπό. Τέλος το 2006 η Ν.Α.Ε χρηματοδότησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πραγματοποίηση μιας σύντομης ανασκαφής στα πλαίσια πραγματοποίησης της έκθεσης στη Κερασιά.

μουσείο, απολιθωμένων, θυλαστικών, Κερασιά, μουσεία, αξιοθέατα, εύβοια, mousia, mousio, apolithomenon, thilastikon, Kerasia, evia, axiotheata

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κερασιά Εύβοια

Τηλέφωνο:
Ιστός:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης