εικόνα παραλία χιλιαδού εύβοια εικόνα παραλία χιλιαδού εύβοια

Ελεύθερο Camping στις παραλίες της Εύβοιας.

Η Εύβοια έχει πολλές και υπέροχες παραλίες και από την πλευρά του Αιγαίου και από την άλλη του Ευβοϊκού. Σε πολλές από αυτές τις υπέροχες παραλίες μπορείς και να κατασκηνώσεις είτε σε ελεύθερο κάμπινγκ είτε σε οργανωμένο.

Το EviaGreece.gr σας παρουσιάζει μερικές από αυτές που η φυσική ομορφιά του τοπίου, τα γαλάζια νερά και η αίσθηση της φυσικής διεπαφής θα ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό.

Θα πρέπει να τονίσουμε βέβαια, ότι γενικώς το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται με το Νόμο 392/76 (παρ.10, αρθ.2) και με τον μετεγενέστερο του νόμο 2160/93 (παρ.12, αρθ.4), όπου ο πρώτος προβλέπει ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις (3) μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, διατασσόμενης συγχρόνως υπό του δικαστηρίου της βίαιης αποβολής τους. Και ο δεύτερος αντίστοιχα αναφέρει: «Ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις» απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστους χώρους, δάση, αιγιαλούς, ακόμη και σε ιδιωτικά οικόπεδα, επιφυλάσσοντας στους παραβάτες αυτόφωρη σύλληψη, ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή μέχρι 150 ευρώ.

Η επιλογή είναι δική σας...

Προβολή 11 από 11 στοιχεία

Καταμέτρηση:
Ταξινόμιση ανά:
Σειρά: