Ο Πλατανιστός είναι ένας μικρός οικισμός στη νότια Εύβοια (παραλίες) και συγκεκριμένα στην Καρυστία και τον δήμο Καρύστου. Βρίσκεται στο πιο νότιο κομμάτι της Εύβοιας που είναι γνωστό ως και Κάβο ντόρος (Κάβο Ντόρο) ή ακρωτήρι Καφηρέας. Πρόκειται για ένα τμήμα της Εύβοιας με πολύ ήπια τουριστική ανάπτυξη που παραμένει πανέμορφο απ’ όλες τις απόψεις.

Ο καταρράκτης του Πλατανιστού

Ο καταρράκτης του Πλατανιστού βρίσκεται πάνω στη διαδρομή που ενώνει τη Κάρυστο με τα αρκετά μικρά και απομονωμένα χωριά του Κάβο Ντόρο και θα τον βρείτε πολύ εύκολα δίπλα στο δρόμο και το μικρό γεφυράκι (φέτος είδαμε πως το έχουν ονομάσει γέφυρα των ερωτευμένων…) που περνάει μέσα από τα λιγοστά σπίτια του οικισμού.

Πρόκειται για ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς γεμάτο πλατάνια και άλλα φυλλοβόλα δέντρα, κάτω από τα οποία κυλάει το δροσερό ρέμα του Πλατανιστού και στο οποίο δεσπόζει ο μεγάλος καταρράκτης που αν είστε τυχεροί, όπως εμείς φέτος το 2020, και έχει πολύ νερό θα δημιουργήσει μία μεγάλη φυσική πισίνα ή βάθρα στα νερά της οποίας μπορείτε να κολυμπήσετε. Θα δείτε πολλά βατράχια και γυρίνους, λιβελούλες ενώ μπορεί και κανένα νερόφιδο (που φυσικά φοβάται πολύ περισσότερο απ’ ότι φοβόμαστε εμείς.)

Κολύμπι στο ρέμα και τον καταρράκτη του Πλατανιστού

Αν αντέχετε το κρύο ντους τότε μπορείτε να το απολαύσετε πηγαίνοντας κάτω από τον καταρράκτη ή καλύτερα στην άκρη του αφού ακριβώς από κάτω είναι σχεδόν αδύνατο εξαιτίας της δύναμης που πέφτει το νερό (εξαρτάται βέβαια πάντα από τη χρονιά και το πόσο “φουσκωμένο” είναι το ρέμα).

Πρόκειται ίσως για το καλύτερο υδρομασάζ που θα απολαύσετε ποτέ οπότε μη χάσετε την ευκαιρία και ας έχει λίγο κρύο στην αρχή. Το νερό σε αυτό το σημείο του ρέματος είναι αρκετά πιο ζεστό σε σύγκριση για παράδειγμα με το ρέμα και τις βάθρες του Δημοσάρη (αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται μη χάσετε το άρθρο μας για το πανέμορφο φαράγγι του Δημοσάρη στη νότια Εύβοια), οπότε αν είναι να δοκιμάστε κάπου κολύμπι σε βάθρες και καταρράκτη σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον Πλατανιστό.

Ο Πλατανιστός και ο καταρράκτης του απέχει περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά από την πρωτεύουσα της νότιας Εύβοιας, την Κάρυστο (παραλίες Καρύστου) σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων. Ο δρόμος έχει αρκετές στροφές και κάποια χαλασμένα σημεία οπότε χρειάζεται προσοχή. Δεν θα λέγαμε πως είναι επικίνδυνος αλλά καλό θα ήταν να είστε σε εγρήγορση μιας και υπάρχουν στενά σημεία ή κλειστές στροφές χωρίς ορατότητα.

Από την Κάρυστο λοιπόν θα οδηγείσετε ανατολικά και θα περάσετε από τον Αετό και μετά το χωριό Μετόχι. Μετά από κάποια χιλιόμετρα θα βρείτε μια διασταύρωση που δεξιά πάει προς Καστρί και κάποιες παραλίες (το 2020 ήταν χωματόδρομος) ενώ διαγώνια αριστερά θα πάρετε το δρόμο που θα σας οδηγήσει στο καταρράκτη του Πλατανιστού.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Επαρ.Οδ. Καρύστου - Αμυγδαλιάς, Κάρυστος

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης