Η καταπληκτική ιδέα να δημιουργηθεί μια συλλογή από ταριχευμένα ζώα ήταν του Δ.Σ.. του έτους 1956. Το σημερινό Δ.Σ. συνέχισε την προσπάθεια όπως την συνέχισαν επάξια και τα προηγούμενα Δ.Σ. Τώρα, επί προεδρίας του κ.Ιωάννη Παπακωνσταντίνου λειτουργεί ήδη. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιστιαίας, έχοντας συγκεντρώσει μια μεγάλη συλλογή από ταριχευμένα είδη (217 είδη πτηνών και αρκετό αριθμό θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων, εντόμων, ψαριών, πετρωμάτων, ορυκτών, οστράκων, κοχυλιών, κ.ά.), ξεκίνησε τη δημιουργία των εγκαταστάσεων του Μουσείου ακολουθώντας τις σωστές προδιαγραφές και για μελλοντικές απαιτήσεις.Κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των ομοειδών μουσείων στην Ελλάδα , ως προς τον αριθμό και την σπανιότητα των εκθεμάτων. 212 βαλσαμωμένα ζώα και περισσότερα είδη πτηνών διεγείρουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη . Το μουσείο αυτό , που θεμελιώθηκε το 1995 , βρίσκεται δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης , κοντά στον ποταμό Ξηριά .
Τελικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας σήμερα είναι εγκατεστημένο σε ιδιόκτητο κτίριο 630 τ.μ., και θεωρείται αυτοδικαίως Επιστημονικό Ίδρυμα, αφού έχει δημιουργηθεί μόνο για επιστημονικούς σκοπούς. Την αποπεράτωσή του έχει αναλάβει η Νομαρχία.

μουσείο φυσικής Ιστορίας, Ιστιαία, Istiaia, Istiea, μουσεία, αξιοθέατα, εύβοια, mousia, mousio fusikis istorias, evia, axiotheata

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Ιστιαία

Τηλέφωνο:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης