Βρίσκεται στη Β. Εύβοια και είναι ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είναι ένα από τα πλουσιότερα απολιθωμένα δάση σε όλη την Ευρώπη, εκτείνεται μεταξύ των χωριών Κερασιά – Αγία Άννα – Παπάδες. Σημαντικά είναι τα ευρήματα απολιθωμένων κορμών σ’ ολόκληρη την περιοχή.

Η κύρια εμφάνισή τους, όμως, βρίσκεται στη θέση Ψηλή Ράχη, δυτικά του χωριού Κερασιά. Εκεί, μέσα στα αγροκτήματα, εμφανίζονται συστάδες απολιθωμένων δέντρων, μεγάλων διαστάσεων, καθώς επίσης και κομμάτια απολιθωμένων κορμών. Από μελέτες που έγιναν στην παλαιοχλωρίδα της περιοχής των Παπάδων, εικάζεται ότι αυτή έχει ηλικία 10-25 εκατομμύρια χρόνια.
Οι επιστήμονες έχουν βρει τεράστιο ενδιαφέρον μιας και εξετάζουν τα απολιθώματα από τα θηλαστικά της παλαιοντολογικής εποχής, ενώ τα ευρήματα αυτά δίνουν την δυνατότητα στην περιοχή να αναπτυχθεί τουριστικά. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες η πανίδα της περιοχής ήταν ιδιαίτερα πλούσια, μεταξύ άλλων περιλάμβανε μαχαιρόδοντες τα οποία πρέπει να μοιάζανε με τα λιοντάρια, ελαδοθήρια κάτι σαν καμηλοπάρδαλης αλλά με χαμηλό λαιμό και χαλικοθήρια κάποια μεγάλα θηλαστικά που τρέφονταν με φύλλα, ενώ έχουν βρεθεί κρανία από ρινόκερο και μάλιστα με δύο κέρατα.

Απολιθωμένο, δάσος, Κερασιάς, apolithomeno, dasos, kerasias, Kerasia, Κερασιά, φύση, αξιοθέατα, βουνά, φαράγγια, σπήλαιο, καταράχτες,εύβοια, fisi, fusi, axiotheata, vouna, fragia,spileo,evia

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κερασιά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης