Ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι ένα αληθινό κομψοτέχνημα. Βρίσκεται στην Αμάρύνθο και είναι φτιαγμένος από σμιλευτή πέτρα.

Στο τέμπλο του, κυριαρχεί το μάρμαρο που δεσπόζει χάρη στο άριστο τρόπο που έχει φιλοτεχνηθεί. Τέλει συνδυασμό στα προηγούμενα αποτελεί η άξια θαυμασμού αγιογράφησή του Ναού που προέρχεται από την Βυζαντινή περίοδο. Ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος επτά χιλιομέτρων θα σας οδηγήσει στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου.

Την εντυπωσιακή θέα που περιβάλλει το κτίσμα αυτό του 12ου αιώνα συμπληρώνουν οι τοιχογραφίες που θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες. Βρίσκεται τοποθετημένος πάνω στο όρος Κοτύλαια σε ύψος 500 μέτρων και στολίζει με την ομορφιά του την ανατολική του πλευρά. Τα θεμέλια ενός προχριστιανικού Ναού είχαν γίνει η βάση πάνω στην οποία κτίστηκε κατά τον 11ο ή 12ο αιώνα ο Ναός της Παναγίτσας.

Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου, Αμάρυνθος, Βάθεια, Mitropolitikos naos Euaggelismou Theotokou, Amarinthos, Vatheia, εκκλησία, εκκλησίες, εύβοια, ekklisia, ekklisies, evia

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Μητροπολιτικός Ναός Κοίμησης Θεοτόκου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης