Η παραλία Kορασίδα είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά (αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας). Η παραλία αυτή είναι μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος μαζί με του Καλάμου. Διακρίνονται για την σπάνια γεωγραφική τους θέση και τη γραφικότητα τους.

Στην τοποθεσία Χωνευτικό αναβλύζει νερό χωνευτικό. Η πηγή που υπάρχει στην τοποθεσία αυτή είναι ιαματική και το νερό της θεραπεύει στομαχικές και νεφρικές παθήσεις.

Στην περιοχή Τσιπλογιάννη (περιοχή με άφθονο φυσικό χαλίκι), υπάρχουν τα ανεκμετάλλευτα και αδιαμόρφωτα σπήλαια , το ομώνυμο σπήλαιο Τσιπλογιάννη και το σπήλαιο Χάσκζα (η ονομασία αυτή σημαίνει ανοιχτή οπή, στόμα).

Στην παραλία εισχωρεί μέσα στην θάλασσα ένας μικρός λόφος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται δύο μικροί κόλποι, του Τραχήλου και του Αγ. Ιωάννου , με λευκή άμμο. Στις παραλίες αυτές ο συνδυασμός της άγριας βλάστησης και των διάφανων γαλαζοπράσινων νερώντους κάνει την τοποθεσία μαγευτική.

Διαδρομή:Ξεκινώντας από τη διασταύρωση των ΚΤΕΛ στη Χαλκίδα, η οποία βρίσκεται στο τέρμα του περιφερειακού της υψηλής γέφυρας, ακολουθείτε την πινακίδα «Προς Νότια Εύβοια».
Ακολουθώντας αυτή την πορεία θα περάσετε το Βασιλικό, την Ερέτρια την Αμάρυνθο και το Αλιβέρι (χωρίς να περάσετε μέσα από αυτά) και περίπου στα 55km φτάνετε σε ένα χωριουδάκι που λέγεται Νεοχώρι. Στρίβετε δεξιά προς Κάλαμο, Αχλαδερή και στα 2km περίπου προσέχετε να στρίψετε αριστερά προς παραλία Κορασίδα. 8,5km μετά θα βρεθείτε στην παραλία Κορασίδα.

παραλίες,μπάνιο, Κορασίδα, Άγιοι Απόστολο, Πετριές, Korasida, Agioi Apostoloi, Petries, θάλασσα,παραλία, εύβοια, paralia, thalassa, evia”

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κορασίδα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης