Τα καλύτερα αξιοθέατα της Εύβοιας

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Εύβοιας

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια από τα καλύτερα αξιοθέατα της Εύβοιας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

arxaiologiko_mouseio_eretriasΤο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας περιλαμβάνει την συναρπαστική Οικία των Ψηφιδωτών, που χρονολογούνται από τον 4ο αι. Π.Χ. Έκθεμα υπογραφή του, διαθέτει μια απεικόνιση από την μυθική Μέδουσα, της οποίας οι κοτσίδες μετατράπηκαν σε ζωντανά φίδια από τη θεά Αθηνά ως εκδίκηση για χαριεντισμό της Μέδουσας με τον Ποσειδώνα στο ναό της Αθηνάς.

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου

arxaiologiko_mouseio_karistouΗ Κάρυστος, όπως αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, ήταν μια ισχυρή πόλη-κράτος κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Τα εκθέματα στο εύρος του μουσείου, παραθέτουν τα μικροσκοπικά νεολιθικά πήλινα λυχνάρια σε μια αναφορά για τα δρακόσπιτα του 6ου π.Χ. αιώνα. Το μουσείο βρίσκεται απέναντι από το κάστρο.

Μονή Γαλατάκη

moni_galatakiΗ τοποθεσία στην οποία βρίσκεται είναι πράγματι μαγευτική αφού είναι κατασκευασμένη σε οροπεδινή τοποθεσία 200 μέτρα ψηλότερα από τη θάλασσα έχοντας έτσι εξαίσια θέα προς τον Ευβοϊκό αλλά και τις ακτές της απέναντι ευρισκόμενης Βοιωτίας. Η Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο (θαλασσινό προστάτη και αντικαταστάτη κατά κάποιον τρόπο του Ποσειδώνα) και γιορτάζει τόσο στην επίσημη εορτή του Αγίου (6η Δεκεμβρίου) όσο και την 20η Μαΐου, επέτειο της ανακομιδής των λειψάνων Του.

Κόκκινο Σπίτι

kokkino_spitiΤο  Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου κοσμεί το κρηπίδωμα στη βόρεια  πλευρά της παραλίας της πόλης. Ανήκει στο δήμο Χαλκιδέων. Όλο το  οίκημα έχει όψη Π. Οι γωνίες είναι χτισμένες με πέτρινους ογκόλιθους, ενώ  όλη η επιφάνεια είναι με πέτρα επιχρισμένη και τα παράθυρα προς την  είσοδο είναι μαρμάρινα και σχηματίζουν από πάνω αετώματα. Θαυμασμό  προκαλεί στους σύγχρονους αρχιτέκτονες για τον τρόπο με τον οποίο ο  Κωνσταντίνος Φλέγγας το είχε προσαρμόσει στο βράχο που βρέχεται από  τρεις πλευρές με θάλασσα.

Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

laografiko_mouseio_kimisΤο Μουσείο διαθέτει πλούσιες συλλογές αντικειμένων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους εξής κλάδους της λαϊκής τέχνης: υφαντική, κεντητική, ενδυμασίες, μεταλλοτεχνία, κεραμική, ξυλογλυπτική, λαϊκή ζωγραφική, λιθογλυπτική.