- Για φαγητό στις ιστορίες του μπάρμπα. Βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την άμμο του Μώλου, της πιο γνωστής παραλίας του νησιού και ειδικεύεται στα θαλασσινά.
- Για σκιά χωρίς ομπρέλες στον Πεύκο. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται 11 χιλιόμετρα από την Χώρα, στο κέντρο του νησιού (στο ένα από τα δύο πράσινα τμήματα της Σκύρου, το άλλο βρίσκεται βορειοανατολικά) και είναι γεμάτη πεύκα.
- Μια βόλτα στη Χώρα. Η Χώρα της Σκύρου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη χώρα οποιουδήποτε κλασικού αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Διαθέτει σοκάκια, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ του νησιού και πολλές επιλογές σε φαγητό, ποτό και γλυκό.
- Για μπάνιο στα Μαγαζιά. Αποτελεί στην ουσία την προέκταση της παραλίας του Μώλου προς την πλευρά της Χώρας. Εκεί θα βρεις το beach bar ‘Αμμουδιά’.
- Για κρουαζιέρα στο Σαρακήνικο. Από τον Πεύκο ξεκινούν κάθε μέρα σκάφη με προορισμό την Γλυφάδα, την παραλία με τα διάφανα νερά στο Σαρακήνικο, ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, νότια της Σκύρου.
- Για μεζέδες στο καφενείο του Μπαρμπά Γιάννη και Μαρίτσας. Βρίσκεται στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο της Χώρας και οι πιθανότητες να βρεις άδειο τραπέζι τις ώρες αιχμής είναι πολύ περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά, όταν θα βρεις -γιατί θα βρεις αν το παλέψεις- δώσε βάση στους τηγανητούς κεφτέδες.
- Για κάμπινγκ στον Άγιο Πέτρο και την Κυρά Παναγιά. Παραλίες στο βόρειο μέρος του νησιού. Αν είσαι τυχερός και προλάβεις να στήσεις κάτω από πεύκα, μπορείς να μείνεις εκεί όλο το καλοκαίρι.
- Για το πιάτο της ημέρας στο ο Παππούς κι εγώ. Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο της χώρας και στο μπαλκονάκι του θα γευτείς μερικούς από τους νοστιμότερους μεζέδες του νησιού.
- Για μπάνιο στον Μώλο. Ο Μώλος είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού. Καθαρά νερά με βάθος που δεν χρειάζεται να κάνεις Μαραθώνιο για να βουτήξεις ούτε πνίγεσαι με το πρώτο βήμα. Όταν πέσει ο ήλιος μπορείς να περπατήσεις από την αντίθετη προς τη Χώρα πλευρά του Μώλου, όπου βράχια στο νερό σε καλούν να καθίσεις πάνω τους και ν’ ατενίσεις το Αιγαίο.
Η Σκύρος: Το νησί των Κυκλάδων.
Η Σκύρος υπάγεται διοικητικά στο νομό Εύβοιας, με την οποία άλλωστε διατηρεί σημαντικούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Το νησί αποτελεί αυτόνομο δήμο με ένα ενιαίο δημοτικό διαμέρισμα, ενώ λόγω της απόστασής του από την έδρα της νομαρχίας στη Χαλκίδα στη Χώρα εδρεύει και επαρχείο, με βάση τον παλαιότερο θεσμό της επαρχίας. Η Σκύρος φημίζεται για τα μικρόσωμα άλογά της, τα μάρμαρα και τα ζωοκομικά προϊόντα της.Η Σκύρος παράγει ακόμα μέλι , αρκετά φρούτα, φάβα, μυζήθρα και κεφαλοτύρι. Τα σπίτια της Σκύρου είναι ορθογώνια, με τις ελεύθερες επιφάνειες εξωτερικά και εσωτερικά περασμένες με λευκό ασβέστη. Το αρχοντικά διαφέρουν από τα υπόλοιπα σπίτια στην οικοσκευή και το μεγαλύτερο μέγεθος. Επίσης, Τα σπίτια είναι πέτρινα, ενώ το ξύλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή της σκεπής και άλλες ξύλινες κατασκευές. Η τοπική συγκοινωνία εξυπηρετείται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων ανάμεσα στη Χώρα και το λιμάνι της Λιναριάς, τόσο για εξυπηρέτηση των δρομολογίων των πλοίων αλλά και των μετακινήσεων των κατοίκων.Στη Σκύρο επίσης κυκλοφορούν και ορισμένα ταξί.Η Σκύρος διαθέτει αεροδρόμιο το οποίο λειτουργεί στη στρατιωτική αεροπορική βάση (135 Σ.Μ.) στη θέση Τραχύ στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το αεροδρόμιο της Σκύρου απέχει περίπου 17 χλμ από τη Χώρα και λειτουργεί από το 1984. Η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί.. Πάμε να δούμε 9 πράγματα που αξίζει να κάνεις όταν ο δρόμος σε βγάλει στο νησί που πέθανε ο Θησέας.
Advanced Filters
- Air conditioning
- Bar
- Disabled Access Friendly
- Free Parking
- Free Wi-Fi
- Free Wi-Fi
- Pet Friendly
- pool