Μεγάλη Άμμος Μαρμάρι

Μεγάλη Άμμος Μαρμάρι

Μεγάλη Άμμος Μαρμάρι

Το Μαρμάρι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων, καθώς βρίσκεται απέναντι από την Ραφήνα, από την οποία εκτελούνται συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φτάσετε στο Μαρμάρι από τη Ραφήνα με πλοίο μέσα σε μία ώρα.

Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε έναν κόλπο και η περιοχή είναι πλούσια σε πετρώματα μαρμάρου και σχιστόλιθου. Το καλοκαίρι σφύζει από ζωή και διαθέτει πολλά καταλύματα για να στεγάσει τους επισκέπτες.

Το στολίδι της περιοχής είναι η διάσημη παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι, η οποία προσελκύει πολύ κόσμο και αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για windsurfing και kitesurfing. Υπάρχει και μια σχολή, η Royal Sand Marmari Surf Club.

Η παραλία είναι πανέμορφη, με εύκολη πρόσβαση και διαθέτει χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά. Αφιερώστε ένα απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα εκεί.

Από το Μαρμάρι μπορείτε να πάρετε το καΐκι – εκτός αν έχετε δικό σας σκάφος – και να επισκεφθείτε τα νησιά Πεταλιοί. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, με το μεγαλύτερο να είναι η Μεγαλόνησος. Ένα ειδυλλιακό τοπίο με τυρκουάζ νερά, μαγευτικές αμμουδιές και πράσινες εκτάσεις θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Η παραλία Μεγάλη Άμμος Μαρμαρίου απέχει από την Χαλκίδα 115 χιλιόμετρα τα οποία για να τα διανύσετε θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες οδικώς. Από Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, λίγο μετά το Αλιβέρι και στο χωριό Λέπουρα κάνετε δεξιά προς Κάρυστο. Ο δρόμος μέχρι και τα Μεσοχώρια είναι αρκετά καλός, από εκεί μέχρι και λίγο μετά τα Στύρα θέλει προσοχή. Δείτε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ευβοίας για Μαρμάρι.

Στο Μαρμάρι μπορείτε να πάτε και με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας που εκτελεί το δρομολόγιο Μαρμάρι – Ραφήνα – Μαρμάρι.